4d ultrahang babamozi rendelők térképen
eXTReMe Tracker

Linkajánló | Felnőtteknek | Partnerek | Játékok | Kutya | Gyerekprogram | Kacifánt kereső


Házipatika

Figyelem! Nem szakember írta!

Bélflóra okosságok, probiotikum

Érdemes a neten venni, mert a patikákban általában drágább. 

Bonolact prokid.

Ha épp antibiotikumot szdünk vagy sszedtünk: Enterol 20 napig, mindegy, mikor. Utána egy doboz Alflorex, ezt közvetlenül evés után vegyük be, mert ez a baci sav-érzékeny, és antibiotikum érzékeny is. 

 

 

Laktáz, vas 

Laktóz érzékenység esetén
Lactase ragótabletta
Co-lactase

Vas pótlás: Globifer forte vagy  a rágótabletta

 

Hajtetű, fejtetű -
Nem elég kenegetni!
Az ecetes olló és társai, azaz tuti tetűirtás

Hozzávalók: ecet, olló, Nix, Nittyfor, úszósapka, lámpa, pohár, mosógép, forró víz, pár óra

Ha fejtetűt találsz csemetéd hajában, előszöris legyél büszke: a fejtetű a szép, tiszta hajat szereti. Persze ez csak egy lózung, de segít az ilyenkor törvényszerű szégyenérzés leküzdésében.  

Következő lépés: olló, nyírógép. Ami nincs, azzal nincs gond. Persze itt nem az évek óta gondosan növesztett hajkölteményekre gondolok, az megér pár óra egyéb próbálkozást. De pl. egy fiúgyerek ilyenkor nyugodtan kipróbálhatja, hogy milyen jól áll neki a süni frizura.

Vegyszerek. Vegyél egy NIX-et, ahhoz jár egy sűrű fésű is. Meg Nittyfort is. A fésűvel próbálj élő tetűt fogni, az nagy élmény a gyereknek, pohárban lehet nézni, hogy hogy mászkál a hajszálakon. Aztán kenj rá rengeteg Nix-et, úszósapka, pár órás dunsztolás, lemosás, kifésülés, amit állítólag az ecet megkönnyít.

De a fésülés nem elég:  EGYENKÉNT LE KELL SZEDNI A SERKÉKET. Ne higgy a használati utasításnak, hogy mindent elpusztít és még 6 hét védelmet is ad, ha klóros vízben úszkálsz, akkor is , stb. . A mai tetvek simán túlélnek minden vegyszert. Rá kell szánni sok percet, alaposan végignézni mindent, és levagdosni a serkéket egyenként. Hogy ne unatkozzon, ültesd le a tévé elé erre a pár percre.

Minden nap új ágyneműhuzat, új sapka, de ha nincs nagyon hideg, akkor inkább sapka nélkül.

Reggel, mielőtt útjára engeded, kend be Nittyforral, hagyjad megszáradni, és ne mossad le. Mivel ez szesz , nagyon tudja csípni a szemet, szorítson közben a gyerek valami ruhadarabot a szemére.

És ugyanekkor kezeld le a család összes tagját is, ha érintett, ha nem.  

A családban az összes fésűt forrald ki pár percig, és csak friss fésűvel fésülködjön mindenki.

Naponta nézegessed, csipegessed, kenegessed.  

További hasznos cikkek: http://haj.lap.hu/#b17065605

Lázfigyelő matrica (x)

Homlokra ragasztható matrica

A beteg gyerek homlokára felragasztjuk a matricát, amely 2 napig is ott maradhat. Folyamatosan látjuk, hogy kb. hány fokos.  Happyant.hu

 

Orrcseppként anyatej

Amíg van anyatej, addig használjuk azt a bedugult orrhoz. Nálunk jól működik, az orrszívó-porszívó előtt cseppentünk párat. Kéznél van, ingyenes, vegyszermentes.
 

Orrszívó porszívó

Látszólag lelketlenség, a gyerek visít, de tuti, hogy nem fáj neki. 3-4 éves gyerekünk már magának szívja az orrát.


Állítólag árt a nyálkahártyának. De az is árt, ha bennmarad a trutyi. Melyik a kisebbik rossz?


Fürdető kenőcs

Receptre fel lehet iratni, ezért filléres dolog.
Testápoló krémnek is kíváló.


Popsikenőcs

Boraxos popsikenőcs kapható a patikákban nagy dobozban, lehet kérni receptet a gyerekorvostól, úgy igen olcsó.

Neogranormon: hámosító kenőcs, mindenféle bőrpirosodás ellen.

Ha a pirosodás mögött gombát gyanítunk, annak a klasszikus ellenszere a Canesten.


Ha nem veszi be a kanalast

Előfordulhat, hogy az összes pszichológiai képességünk kevés ahhoz, hogy gyerekünk bevegye a kanalas orvosságot. Ekkor lefogjuk, rúgkapál köpdös, és az orvosság fele a partedlin landol.


Az injekciós fecskendővel sokkal hatékonyabban a szájába varázsolhatjuk a gyógyszert. Csak szépen lassan, egyszerre keveset.

aa

Lap.hu ajánló


Gyermekbetegség.lap.hu

 

Sok baj forrása: étel-intolerancia

Szorulás, ekcéma, asztma, reflux és további számos tünet sok esetben megszűnne, ha az orvosok a tüneti kezelgetés helyett rájönnének, hogy az allergia alattomosabb faja az oka mindennek. Könnyen-gyorsan 18.000 Ft-ért elvégezhetünk egy tesztet, de bizonyára TB alapon is ki lehet járni. Én kötelezővé tenném. Leggyakoribb problémás ételek: tej, tojás, élesztő, glutén.
A virágpor-allergiát is felerősítheti, idősebb korra ízületi gyulladást is okozhat. Magadat, rokonaidat is vizsgáld/vizsgáltassad meg!
A tej pótlására nekünk az Optimum Kft féle rizs tejpor vált be, amit a Mester Család boltban vettünk. 

Paraffin

Szorulás ellen egy gyereksebész ismerősünk paraffint javasolt. Működött. A gyerek szó nélkül lenyeli, nem szívódik fel, nincs melléhatása.

Fülbe is lehet csöpögtetni pár cseppet strand előtt, ha a gyerek sokat van víz alatt, így nem gyullad be a füle. A fülzsírt is állítólag feloldja.


Hasfájás ellen

 Infacol -  A baba beleiben a gázok habszerűen, sok kicsi buborék formájában vannak jelen, melyek eltávozása nehézségbe ütközik. Az Infacol ezeket a kis buborékokat nagyokká alakítja megkönnyítve, ezáltal a szelekkel és levegővel való mielőbbi távozásukat.

Édeskömény tea  Akár kilós kiszerelében is kapható, nem kell a méregdrága instant teát venni. Az emésztést hivatott rendbetenni, de mi mindig ezt adjuk.
Főzzünk sokat, tegyük hűtőbe, és csak cumisüvegbe rakáskor adjunk hozzá 2-3 kis kanál cukrot .(Egy éves kor fölött mézet) (A cukrosmentes lé lassabban romlik)


Méz

Különösen köhögés esetén gondolunk rá, de mindig is egészségesebb a fehér cukornál.
A gyerekek szeretik szopogatni a maci mézet, cumisüvegben pedig adagolhatjuk teához, tejhez. 1 éves kor fölött.


Ne mutassuk ki aggódásunkat!

Ha minden köhintésére odafordulunk hozzá, pátyolgatjuk a beteg gyereket, akkor lehet, hogy a köhögést, betegséget a figyelem felhívására fogja használni, szimulálni fog. Próbálj meg feltűnés nélkül odafigyelni rá.


C-vitamin

A D vitamin hasonlóan fontos, de arra nem tudok olcsó alternatívát.


Lusta embereknek kitaláltak mindenféle drága C-vitamin készítményt, de sokkal olcsóbb, ha feliratunk C-vitamin port.


A könnyebb adagolhatóság kedvéért keverjünk össze alaposan 10 gramm patikában kimért vitaminport 200 kávéskanál cukorral (kanálmérettől függően 1-2 kg), tehát egy teáskanálba 50mg jut.


A gyerekek napi adagja 40 mg, felnőtteké 60 mg, de betegség idején adhatunk 100-200 mg-ot is, felnőtteknek 500-at. Teáskanálra átszámítva:

teáskanál
naponta

Egészséges

Beteg

Gyerek

1 szűk

2-4

Felnőtt

1 bő

10

Macerás a 200 kanállal kiszámolni, de csak akkor pontos az adagolás, ha keveréskor és beadáskor ugyanazt a kanalat használjuk.